Šī recepte bija publicēta „Dienā” no 16.12.2011. Miltus var aizvietot ar griķu-rīsu miltiem, vai kādu bezglutēna miltu maisījumu, kas der cepumiem.
125 gr istabas temperatūras sviesta
250 gr miltu
½ tējk. bezgl. cepamā pulvera
1.5 tējk. malta kanēļa
½ tējk. malta muskatrieksta
½ tējk. malta kardamona
½ tējk. maltu smaržīgo piparu
½ tējk. maltu fenheļa sēklu
150 gr tumšā muskovado cukura
4 ēdamk. piena
mandeļu skaidiņas dekorēšanai
Pēc vēlēšanās – maltais ingvers un rīvētā citrona/apelsīna miziņa.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180C. Bļodā sijā miltus, cepamo pulveri, garšvielas un pievieno šķipsnu sāls. Iemaisa cukuru. Sviestu sagriež kubiņos un ar nazi iekapā miltu maisījumā. Mīca, ik pa brīdim pievienojot karoti piena, kamēr izveidojas viendabīga un elastīga mīkla (piens var netikt viss izmantots). Sadala mīklu divās daļās, lai vieglāk rullēt. Noklāj darba virsmu ar miltiem un izrullē mīklu aptuveni 1 cm biezumā. Izspiež cepumus, pārbārsta ar mandeļu skaidiņām. Cep ap 20 min., kamēr piparkūkas zeltaini brūnas.