6 ķiploku daiviņas
300g miltu maisījuma (1kg šāda maisījuma vajag 700g rīsu miltu, 200g kartupeļu milti (Latvijā kartupeļu miltus nevar nopirkt, bet Gemosā atradu kartupeļu pārslas, kas lieliski derēja) un 100g tapiokas milti)
75g sviesta
sķipsniņa sāls
2tējk. ksantana sveķu
3tējk. cepamais pulveris
2 olas
2ēdamk. kaltētas salvijas
50g Parmazāna siera
125ml silta piena
nedaudz kukurūzas miltu mīklas izveltnēšanai
Uzkarsē krāsni 200C.
Sākumā izcep ķiploku. Nemizotu ķiploku ietin folijā un cep 20min. Kad gatavs izņem mīksto ķiploku no mizas un saspaida pastā.
samazina krāsns temperatūru līdz 180C.
Miltus, sviestu, sāli un sveķus saberž līdz veidojas maizes drupačām līdzīga masa. Pievieno cepamo pulveri, olas, sieru, pienu un ķiploku pastu. Visu labi samaisa.
Virsmu pārkaisa ar kukurūzas miltiem un mīklu izrullē aptuveni 2cm biezumā. Izspiež aptuveni 12 apaļus cepumus (5cm diametrā). Cepumus liek uz plātes un pārsmērē ar pienu. Cep 10-15min.
Kad gatavi, noliek uz restītēm atdzist.
Recepte no: http://gardibezglutena.blogspot.com/