Nelielam pīrāgam nepieciešams:
100 gr. Turku zirņu miltu;
100 ml kefīra (ar zemu tauku saturu);
1 ola;
1/4 tējk. sodas.
Visu samaisam – ar blenderi, mikseri, vai karoti – un iegūstam diezgan šķidru mīklu. Bezbailīgi, izlejam vairāk nekā pusi formā, kas ieklāta ar cepamo papīru (vai silikona formā), klājam jau gatavu pildījumu virsū,- pārlejam ar atlikušo mīklu. Nepieciešamai formai jābūt nelielai, domātāj kēksam 20x10cm.
Krāsni, iepriekš, stipri uzsildīt nav nepieciešams, jo pastāv risks, ka pīrāgs neizcepsies iekšpusē.
Liekam uz 180 grādiem un cepam 40-45 min., pīrāga gatavību pārbaudām ar kociņu.
Recepte no: http://tastydiet.livejournal.com/