Ēdieni, kas pagatavoti no dabīgi glutēnu nesaturošiem produktiem (dārzeņiem, gaļas, piena), kā arī tādi, kuru pagatavošanai izmantoti bezglutēna milti un produkti.
Ātrās picas recepte bez rauga
Šī picas mīkla ir ļoti ātri un vienkārši pagatavojama.
Mīklai vajadzēs:
1 olu
120 ml ūdens
6 ēd.k. olīveļļu vai izkausētu sviestu
2 ēd.k. skābo krējumu
~ 400 g bezglutēna miltu
1/2 tējk. soda
Sāls pēc ieskatiem (var nelikt)
Pagat...
Lazanja bez glutēna
Klasiskā lazanjas recepte, kurā tiek izmantotas lazanjas plāksnes bez glutēna (šādas pieejamas Rimi veikalos).
Nepieciešams:
12 lazanjas plāksnes
150 g spinātu
50 g siera virskārtas pārkaisīšanai
Siera mērcei:
300 g siera
400 ...
Pelmeņu un vareņiku recepte no meistarklases
Bijušās bezglutēna kafejnīcas "Skudru pūznis" saimnieces recepte, pēc kuras mūsu meistarklases dalībniekiem bija iespēja izmēģināt pagatavot gan pelmeņus ar gaļu, gan vareņikus ar kartupeļiem.
Pelmeņu mīklai vajadzēs:
500 g ūdens
4 gb. olas
40 g eļļa
...
Pelmeņi bez glutēna, laktozes
Pēc šīs receptes sanāk ļoti gardi pelmenīši! Kaut arī process šķiet sarežģīts un laikietilpīgs, tomēr ir vērts pamēģināt!
Mīklai:
250g MixB
1 tējk. guāra sveķi
1 tējk. sāls
3 vidējas olas
3 ēd.k. eļļa
3 ēd.k. ūdens
Pildīj...
Dārzeņu zupa pavasara noskaņās (bez glutēna, piena produktiem, olām)
Dārzeņu zupa ar paštaisītu pesto, ko, protams, var aizvietot ar veikalā nopērkamajiem bezglutēna pesto, piemēram, Goccia d'oro.
Izejvielas (4 pers):
1.5-2 l ūdens
2 vidēja izmēra burkāni, sagriezti mazos kubiņos
puse purava kāta, sagriezts plā...
Kartupeļu kūka
100g prosa
1.5kg kartupeļu
100g sīpolu
200g burkānu
60ml eļļa
sāls, pipari, lauru lapa
Prosu kārtīgi noskalo un izzvāra sālsūdenī mīkstu.
Nomizo kartupeļus un vāra sālsūdenī. Neilgi pirms gatavi tiem pievieno lauru lapu. Kad mīksti kartupeļus...
Linsēklu miltu pica
Picas pamatne, kas galvenokārt sastāv no linsēklu miltiem, ir veselīga alternatīva ierastajai picu mīklai. Turklāk linsēklu miltus var viegli pagatavot pats, linsēklas samaļot.
Pamatnei vajadzīgs:
85g linsēklu milti (veikals Bioss, ražotājs Bio...
Puķkāposti ar turku zirņiem
Sastāvdaļas:
1 puķkāposts
Pusotra glāze izvārītu, nosusinātu turku zirņu
1 tējkarote kumina
1 tējkarote koriandra
200g Grieķu jogurta vai jebkura cita bez garšas
1 maza buntīte koriandra
1 ķiploku daiviņa, smalki sakapāta
ol...
Zaļo zirnīšu sautējums ar mandeļu pienu
Vajadzēs:
200 g svaigu vai saldētu zaļo zirnīšu
4 vidēji burkāni, nomizoti un sagriezti
1 tējk. kokosriekstu eļļas
1 ķiploka daiviņa
jūras sāls pēc garšas
1 ēd.k. rīsu miltu
300 ml mandeļu piena (plus-mīnus, jāskatās pēc konsis...
Saldo kartupeļu, burkānu un sarkano lēcu zupa
Sastāvdaļas:
1 ēd.k. Gī sviesta, kokosriekstu eļļas vai olīveļļas
1 liels sīpols
2 saldie kartupeļi
4 burkāni
4 svaiga timiāna zariņi vai 1 tējk. žāvēta timiāna
1 krūze / 250 ml sarkano lēcu (nevārītas)
4 krūzes / 1 l ūden...
Pelēko lēcu zupa
Vienkārša, ātri pagatavojama un ļoti sātīga zupa. Šo zupu var vārīt no pelēkajām vai zaļajām lēcām, sarkanās būs pārāk bezgaršīgas. Pelēkās lēcas ir lielākas izmērā un gaišākas – pēlēkbrūnas, zaļās – mazākas un tumšākas. Gan pelēkajām, gan zaļājām lēcām ir mazl...
Skābeņu - avokado krēmzupa
1 sauja skābenes
1 gab. avokado
1 gab. vārīta ola
sāls pēc garšas
pipari pēc garšas
Pagatavošana:
Skābenes novāra vājā sālsūdenī 10 min. Tad nokāš, liek blenderī un sasmalcina, pakāpeniski pievienojot vārīšanā izmantoto sālsūdeni.
...