Gaļa, zivis, olas

  • Tīrā, neapstrādātā veidā visa veida gaļa un zivis glutēnu nesatur un ir ieteicami pagatavošanai uzturā bez glutēna.  Arī olas glutēnu nesatur.

Aizdomīgi produkti:

  • pārstrādātiem gaļas, zivju produktiem
  • Kotlešu masa – iespējama glutēnu saturošu garšvielu piejaukumi, dažreiz sastāvā kviešu šķiedrvielas. Visdrošāk izvēlēties tīru malto gaļu bez piedevām un garšvielām.
  • Gaļa marinādē
  • Zivju konservi  – droši skaitās savā sulā un eļļā un bez piedevām, taču jāuzmanās, ja ir tomātu mērce.
  • Surimi (var saturēt kviešu cieti)
  • Krabju nūjiņas
  • Gaļas aizvietotāji, piemēram vegāniskā burgerā
  • Olu pulveris

Aizliegts:

  • Gaļas izstrādājumi (cīsiņi, sardeles, aknu pastēte, ruletes, kūpinājumi, iemarinēta gaļa, bekons, un citi gaļas produkti) – pārsvarā satur glutēnu saturošas izejvielas, piemēram, sojas mērce, kviešu proteīns, kvieši ciete, garšvielu maisījumus. Bezglutēna uzturā drīkst lietot tikai gaļas produktus ar norādi “Nesatur glutēnu”!
  • Zivis un gaļu, kas panēta vai gatavota ar miltiem vai miltu mērcēm, kas satur glutēnu.
  • Saldēti pusfabrikāti panējumā (zivju pirkstiņi, nageti)
  • Gaļas mērces, kas gatavotas ar glutēnu saturošiem miltiem
  • Produkti, kuru sastāvā sojas mērce bez norādes, ka tā nesatur glutēnu.
  • Gaļas aizvietotājs seitans

Mūsu biedriem ir pieejams saraksts ar konkrētiem gaļas pārstrādes produktiem, kuri nesatur glutēnu.


Citas produktu kategorijas