Saulespuķu sēklu gardums – kozinaki

Ļoti ātri (~15 minūtes) un vienkārši pagatavojams gardums, kuru sastāvu var variēt pēc vēlēšanās. Ļoti gardi sanāk, ja saulespuķu sēklām pievieno arī sezama un ķirbju sēklas.

150 g attīrītas saulespuķu sēklas

2 ēd.k. medus

1 ēd.k. cukurs (vai agaves sīrupu)

Auksts ūdens

Cepampapīrs

Mīklas rullis

 

Pagatavošana:

Saulespuķu sēklas apcepiet cepeškrāsnī vai uz sausas pannas, līdz tās paliek zeltaini brūnas.

Katlā ar biezām malām ieberiet cukuru un medu un, nemitīgi maisot, karsējiet uz vidējas uguns, līdz masa sāk vārīties. Tad vāriet 5-7 minūtes, kamēr iegūstat biezu, zeltainas krāsas sīrupu.

Cepampapīru un mīklas rulli apslapiniet ar aukstu ūdeni.

Sīrupam katliņā pievienojiet apcepinātās saulespuķu sēklas un ar ātrām kustībām iemaisiet.

Izlejiet masu uz sagatavotā cepampapīra, pārklājiet masai pāri otru saslapinātu cepampapīru, un cieši pārrullējiet ar mīklas rulli. Jādarbojas lielā tempā, jo masa ātri sastingst.

Pilnībā atdzesējiet un sagrieziet gabaliņos.

Recepte no: http://m.domashniy.ru