200g bezglutēna miltu
2tējk. cepamā pulvera
200g sviesta
6 olas
200g Smiltenes Bakšteina siera
200g šķiņķa
2tējk. sinepju
2ēdamk. sakapātu pētersīļu
2ēdamk. sakapātu lociņu
malti melnie pipari
Miltus samaisa ar cepamo pulveri, pievieno skaidiņās sarīvētu sviestu un olas.
Sieru un šķiņķi sagriež mazos kubiņos, un pievieno pārējām sastāvdaļām.
Mīklai pievieno pētersīļus, lociņus, sinepes un piparus.
Masu lej kēksa formā un cep 180C aptuveni 35min., kamēr brūna.
Izņemtai maizei ļauj pastāvēt un tad to izņem no formas un novieto uz restītēm vēl mazliet atdzist.
Recepte no: http://gardibezglutena.blogspot.com/