Putras

Dažādas variācijas putru pagatavošanai no bezglutēna graudaugiem.

Prosas putra ar banāniem

Prosas putra ar banāniem

200g prosas 400ml ūdens 800ml piena 1tējk. ingvera pulvera šķipsniņa muskatrieksta 4 banāni sauja sadrupinātu valriekstu Prosu vairākos ūdeņos kārtīgi noskalo. Prosu liek vārīties 400ml ūdenī, kad parādās putas, ūdeni nolej. Pros...
Griķu putra ar rabarberu sukādēm un dzērvenēm

Griķu putra ar rabarberu sukādēm un dzērvenēm

200g griķu 1200ml ūdens 1tējk. kanēlis 4ēdamk. brūnā cukura 80g rabarberu sukāžu 80g kaltētu dzērveņu svaigas dzērvenes rotāšanai Katliņā ber pārslas, pievieno ūdeni, kanēli, cukuru un pusi no rabarberiem un  visas dzērvenes...
Saldā griķu putra ar āboliem

Saldā griķu putra ar āboliem

100g griķu 300ml ābolu sulas 2 saldskābi āboli 1/2tējk. kanēļa 3ēdamk. cukura Uzvāra ābolu sulu un ieber tajā griķus, cukuru un kanēli, un vāra. Āboliem izgriež serdi sagriež gabaliņos. Neilgi pirms putras gatavības putrā ieber ābolus...
Rīsu putra ar bumbieriem un pekanriekstiem

Rīsu putra ar bumbieriem un pekanriekstiem

200g apaļgraudu rīsi 100g iebiezinātā kondensētā piena 600ml ūdens konservēti bumbieri (orģinālreceptē tika izmantoti konservēti persiki) pekanrieksti Rīsus vāra gandrīz gatavus, tad pievieno kondensēto pienu. Vāra līdz rīsi mīksti. Piev...
Bezglutēna mannas putra? Jā, tāda arī ir!

Bezglutēna mannas putra? Jā, tāda arī ir!

Klasiskie mannas putraimi ir smalki samalti kvieši. Taču mēs varam to pašu izdarīt arī ar rīsiem un prosu - samalt tos kafijas dzirnaviņās. Abus graudu veidus iesakām samaisīt kopā, 50% uz 50%, lai interesantākā garša. Tehnoloģija ir sekojoša. Rīsus...
Rīsu putra ar datelēm

Rīsu putra ar datelēm

200g apaļgraudu rīsi 600ml ūdens 400ml piens smalki sarīvēta apelsīna miziņa 4tējk. vaniļas cukura 1/2tējk. kanēlis 12 sagrieztu žāvētu dateļu 12 rupji sakapāti brazīlijas rieksti Ūdenim pieber vaniļas cukuru, kanēli, apelsīna miziņas, dateles un ...

Citas recepšu kategorijas