Dažādas variācijas putru pagatavošanai no bezglutēna graudaugiem.
Prosas putra ar banāniem
200g prosas
400ml ūdens
800ml piena
1tējk. ingvera pulvera
šķipsniņa muskatrieksta
4 banāni
sauja sadrupinātu valriekstu
Prosu vairākos ūdeņos kārtīgi noskalo. Prosu liek vārīties 400ml ūdenī, kad parādās putas, ūdeni nolej. Pros...
Griķu putra ar rabarberu sukādēm un dzērvenēm
200g griķu
1200ml ūdens
1tējk. kanēlis
4ēdamk. brūnā cukura
80g rabarberu sukāžu
80g kaltētu dzērveņu
svaigas dzērvenes rotāšanai
Katliņā ber pārslas, pievieno ūdeni, kanēli, cukuru un pusi no rabarberiem un visas dzērvenes...
Saldā griķu putra ar āboliem
100g griķu
300ml ābolu sulas
2 saldskābi āboli
1/2tējk. kanēļa
3ēdamk. cukura
Uzvāra ābolu sulu un ieber tajā griķus, cukuru un kanēli, un vāra. Āboliem izgriež serdi sagriež gabaliņos. Neilgi pirms putras gatavības putrā ieber ābolus...
Rīsu putra ar bumbieriem un pekanriekstiem
200g apaļgraudu rīsi
100g iebiezinātā kondensētā piena
600ml ūdens
konservēti bumbieri (orģinālreceptē tika izmantoti konservēti persiki)
pekanrieksti
Rīsus vāra gandrīz gatavus, tad pievieno kondensēto pienu. Vāra līdz rīsi mīksti. Piev...
Bezglutēna mannas putra? Jā, tāda arī ir!
Klasiskie mannas putraimi ir smalki samalti kvieši. Taču mēs varam to pašu izdarīt arī ar rīsiem un prosu - samalt tos kafijas dzirnaviņās.
Abus graudu veidus iesakām samaisīt kopā, 50% uz 50%, lai interesantākā garša. Tehnoloģija ir sekojoša. Rīsus...
Rīsu putra ar datelēm
200g apaļgraudu rīsi
600ml ūdens
400ml piens
smalki sarīvēta apelsīna miziņa
4tējk. vaniļas cukura
1/2tējk. kanēlis
12 sagrieztu žāvētu dateļu
12 rupji sakapāti brazīlijas rieksti
Ūdenim pieber vaniļas cukuru, kanēli, apelsīna miziņas, dateles un ...